Nyitólap » 2010 » Február » 11 » 1ensúly intro
19:27
1ensúly intro

Az következő téma az egyensúly lesz. Ma akartam megírni, de sajnos nem úgy alakultak a dolgok. Addig viszont sikerült eljutnom, hogy rákeresgéljek. Sok mindent találtam, de a lényeget sehol sem...

Találtam az egyensúlyozásról, a szerelemről, az egészségről..stb. rengeteg cikket. De arról sehol sem írnak, hogy milyen fontos mindennek (összességében) az egyensúlya és hogy minden az egyensúlyra törekszik. Ez lesz a következő nagyobb téma amivel foglalkozom. Lesznek megint példák meg minden. Szépen, magyarul (=

Jah báj dö véj... pár idézet azokból amit nem kerestem, de találtam:

"Az első szerelem egyszeri és megismételhetetlen... Majd újabb szenvedélyek jönnek... A szerelem egyik ismérve, hogy a lángolás elmúltával szeretetté változhat, miközben a felek közötti viszony mélyülhet, bizalmuk egymás iránt erősödhet."

"Párkapcsolatokban az egyik legfontosabb szabály, hogy mindketten ugyanannyit adjunk és kapjunk! Ez nem más, mint kiegyensúlyozott "cserekereskedelem" az idővel, a másikra történő odafigyeléssel, a gyengédséggel, a kisebb-nagyobb szívességekkel, a szex közbeni odaadással. A lényeg, hogy hosszú távon stimmeljen a "mérleg". A szakemberek szerint, aki egy adott pillanatban jobban szeret, az többet "fektet be", mint a másik. Egy minden szempontból kielégítő kapcsolatban a szerepek állandóan cserélődnek. Tehát: vannak olyan időszakok, amikor az egyik, majd pedig a másik félnek van szüksége - bizonyos körülmények miatt - extra odafigyelésre. Ez teljesen rendben van - rövid távon. Ám, amikor valaki mindig csak kap, "számláján" drasztikusan megnő a "tartozik" egyenleg. Ez pedig zavarja, kibillenti a kapcsolat egyensúlyát. A partnerviszonyt felváltja a szülő-gyermek játszma, és nincs az a szerelem, mely ezt kibírná."

"Az egyensúlyozás művészete nem egyszerűen villámgyors reakciók sorozata. Egy pálcát egyensúlyban tartva ugyanis olyan fürge mozdulatokat végzünk, amelyekhez képest az ember reakciósebessége meglehetősen vontatott tempónak tűnik."


Annyit még megjegyzek h az utolsó az origo-ról van, pedig nem igazán szeretem az olyan és ahhoz hasonló oldalakat. Tele vannak szeméttel.

Kategória: Mindenességesféleség | Megtekintések száma: 597 | Hozzáadta: KoLonDzSo | Helyezés: 5.0/1
Hozzászólások összesen: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Bejegyzések

Mindenes  
Kiemeltes  
Verselőses  


2010 Március 
2010 Február 
2010 Január 
2009 December