Nyitólap » 2010 » Április » 4 » Mr. Hal Ál
17:18
Mr. Hal Ál


Ez az 'Úr' rengeteg kérdéssel állít szembe minket.

A leggyakoribb kérdés pedig az szokott lenni, hogy mi van a halál után... Eljutunk a mennybe/pokolba? Reinkarnálódunk? Elsötétedik minden és semmi sem történik? Szellemek leszünk? Talán mindegyik, talán egyik sem. Két dologban viszont biztosak lehetünk: testünk és az életünkben elkövetett cselekmények eredményei megmaradnak. Akkor most 'végetlenek' vagyunk? Gondoljunk csak bele, minden cselekedetünk hatással van a jövőre, arra a jövőre is amikor mi már nem leszünk. Ott van például Caesar. Teste nyilván föld alatt van/volt, átalakult, lebomlott, állatok tápláléka lett, akármi... De az amit véghezvitt, az mai napig hatással van ránk. Vajon így nézne ki Róma, ha ő nem lett volna? Biztosan nem. Stb. No de mi van akkor a kis emberekkel? Mi lenne... Ők is változtatnak a világon, csak sokkal kisebb mértékben és kevésbé vannak hatással a jelenünkre/jövőnkre. Érdemes elgondolkodni rajta.


Biológiai szempontól a halál, annyit jelent, hogy elpusztul x élőlény és utána „passzívan vesz részt az ökoszisztémában”. Egyszerűsítsük le: átalakulás.


Tehát ha meghalunk: jövőre való kihatásunk megmarad, átalakulunk.

És talán: reinkarnálódunk, mennybe/pokolba jutunk...akármi...


Azt hiszem nem fedtem fel a halál nagy titkait... viszont aki eddig nem foglalkozott különösen a témával, az láthatja és immáron értheti is, hogy annyira nem is titokzatos dolog ez, mint sokan gondolják.


Kategória: Mindenességesféleség | Megtekintések száma: 675 | Hozzáadta: KoLonDzSo | Tag-ek(kulcsszavak): halál, hal ál | Helyezés: 5.0/1
Hozzászólások összesen: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Bejegyzések

Mindenes  
Kiemeltes  
Verselőses  


2010 Március 
2010 Február 
2010 Január 
2009 December