Nyitólap » 2010 » Január » 24 » Polygon is a primitive
14:55
Polygon is a primitive


Mostanság elég sok bonyodalom történt (megint) idióta emberek miatt, akik nem tudnak gondolkodni és képtelenek leülni megbeszélni a másikkal értelmesen dolgokat. Csak üvöltözni tudnak, főleg ha valakinek más véleménye van. Ilyenkor, mondhatjuk úgy is, hogy 'lázadni' kezdenek egyből. Akárhogy próbál az ember elmagyarázni nekik dolgokat, képtelenek hideg fejjel végiggondolni, hogy kinek is van igaza, mert az elmúlt akárhány évben nem ehhez volt hozzászokva, meg nem erre nevelték, meg ő nem ilyen meg hasonló dogmatikus baromságok, amik korlátozzák a józan észt, értelmes gondolkodást. Ha valahol magadra ismertél az általam elég röviden bemutatott rétegből, akkor a kurv4 szádat és takarodj el az oldalamról, úgyse leszel képes megérteni, hogy miről van szó. Ha meg nem ismertél magadra, ne foglalkozz az előző mondattal, néha ki kell adni magának az emberből ilyen dolgokat. Nem jó ha mindig higgadt az ember. Néha kell agresszió meg erőszak is... Balance!


Tehát. Ezek az emberek, akikkel nem lehet beszélni rendesen, szépen lassan tönkreteszik a világot. Őket az ösztöneik illetve érzelmeik hajtják, túlnyomó részt. Erről már írtam nem is olyan régen. Két külön dolog a józan ész és az érzelem. Arra kell törekedni, hogy a kettő között megtaláljuk az egyensúlyt. Persze, tudom, nem könnyű dolog (főleg ebbe a rohadt társadalomba), de ezeknek az embereknek egyáltalán nem megy. A legkisebb mértékben sem, hisz ha menne, akkor eljutnának odáig egy idő után, hogy lehet mégis meg kéne beszélni a dolgokat. Fura, hogy eljutottam a primitív parasztoktól az egyensúly fontosságáig? Nem az. Az egyensúlyra való törekvés az egyik fontos alapja annak, hogy megértsünk minél több dolgot a világon és ne csak végletekbe tudjunk gondolkodni.


Felvetődik bennem és biztosan másokban is a kérdés, hogy mit lehet az ilyen emberekkel csinálni? Ha nem tudunk velük szót érteni, akkor mi lenne megoldás mégis? Mivel lehetne őket észhez téríteni? Egyáltalán észhez lehet őket téríteni valamivel?

Megtekintések száma: 838 | Hozzáadta: KoLonDzSo | Helyezés: 5.0/1
Hozzászólások összesen: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Bejegyzések

Mindenes  
Kiemeltes  
Verselőses  


2010 Március 
2010 Február 
2010 Január 
2009 December